WAT ZIJN SOFTGELS (OOK BEKEND ALS ZACHTE CAPSULES)?

WAT ZIJN SOFTGELS (OOK BEKEND ALS ZACHTE CAPSULES)? iHealthy.nl
In vergelijking met harde capsules zijn zachte gelatinecapsules dikker en hebben ze extra ingrediënten zoals glycerine nodig om hun zachte textuur te verkrijgen. Afhankelijk van de formule kunnen de dikte van de capsule, de elasticiteit en de mate van restvocht worden aangepast. Perfect geschikt voor vloeibare of halfvaste vullingen, worden zachte capsules veel gebruikt voor het afleveren van farmaceutische stoffen en een breed scala aan voedingssupplementen, zoals omega-3 visolie. Veel consumenten geven de voorkeur aan zachte gelatinecapsules omdat ze gemakkelijk te gebruiken en door te slikken zijn.

WAARVOOR WORDEN SOFTGELS GEBRUIKT?

Softgels zijn ideaal voor vloeibare of halfvaste vullingen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor de levering van op olie gebaseerde formuleringen.

WAAROM HEBBEN SOFTGELS DE VOORKEUR OVER ANDERE FORMATEN?

Net als hun tegenhangers in harde capsules, bieden softgels waarde voor zowel consumenten als producenten. Deze voordelen zijn grotendeels te danken aan hun hoofdbestanddeel, gelatine. Gelatine betekent “stijf” en is een kleurloos droog poeder dat al eeuwenlang wordt gebruikt in tal van voedingsmiddelen en farmaceutische toepassingen. Voor consumenten lost gelatine op in het menselijk lichaam bij normale lichaamstemperatuur, waardoor het het ideale ingrediënt is in softgels. Terwijl de kostbare actieve stoffen in de capsule worden beschermd tegen zuurstof, licht, vocht en stof, zorgt de gelatine van de softgels ervoor dat de consument gemakkelijk kan doorslikken. Consumenten waarderen ook dat de capsulegrootte en -kleur hen kunnen helpen om het respectieve farmaceutische medicijn of de voedingsstof erin gemakkelijker te identificeren.

HOE LANG DUURT HET VOOR DE SOFTGELS OPLOSSEN?

softgel in darmen

Softgels lossen tussen 20 en 30 minuten op in de maag. Wanneer de schaal water raakt, zal de schaal water opnemen en begint te zwellen en zal uiteindelijk volledig oplossen.

Afhankelijk van de toepassing kan de oplostijd worden aangepast. Door de samenstelling van de schaal en de gebruikte componenten te variëren, kunnen de oploseigenschappen worden aangepast aan de behoefte van de toepassing. Van snelle afgifte in de maag voor b.v. analgetica tot enterische afgifte voor vullingen met een onaangename nasmaak. Specifieke capsulegelatine vermindert bovendien het verknopingsgedrag in de capsule en verlengt de houdbaarheid aanzienlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.