Wat is een supplement?

Wat zijn voedingssupplementen
Voedingssupplementen zijn stoffen die u zou kunnen gebruiken om voedingsstoffen aan uw dieet toe te voegen of om het risico op gezondheidsproblemen te verlagen.

(Voedings)supplementen zijn er in de vorm van pillen, capsules, poeders, gelcapsules en tabletten, extracten of vloeistoffen. Ze kunnen vitamines, mineralen, vezels, aminozuren, kruiden of andere planten of enzymen bevatten. Soms worden de ingrediënten in supplementen toegevoegd aan voedingsmiddelen en dranken. Voor het kopen van supplementen is geen doktersrecept nodig.

Moet ik een supplement nemen?

Het eten van een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen is de beste manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Sommige mensen krijgen echter mogelijk niet genoeg vitamines en mineralen uit hun dagelijkse voeding. Wanneer dat het geval is, kunnen hun artsen een supplement aanbevelen om ontbrekende voedingsstoffen te leveren.

Supplementen voor ouderen

Mensen ouder dan 50 hebben mogelijk meer van sommige vitamines en mineralen nodig dan jongere volwassenen. Uw arts of een diëtist kan u vertellen of u uw dieet moet veranderen of een vitamine- of mineraalsupplement moet nemen om genoeg van deze te krijgen.

Wat zijn antioxidanten?

U hoort misschien over antioxidanten in het nieuws. Dit zijn natuurlijke stoffen in voedsel die u kunnen helpen beschermen tegen bepaalde ziekten.

Wat zijn kruidensupplementen?

Kruidensupplementen zijn supplementen die afkomstig zijn van planten. Dit soort supplementen worden via de mond ingenomen, of het nu gaat om een ​​capsule, tablet, poeder of vloeistof.

Een paar waarvan je misschien hebt gehoord, zijn ginkgo biloba, ginseng, echinacea en zilverkaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.