De 11 Topkeurmerken bepleiten afschaffing BTW op duurzame voeding

De elf topkeurmerken* roepen de politiek op om de BTW-verhoging van 6% naar 9% aan te grijpen om de BTW op duurzame voedingsproducten af te schaffen. Deze maatregel past in het rijtje aan klimaatmaatregels van het nieuwe kabinet onder het motto ’de vervuiler betaalt’. En doet recht aan de ‘echte prijs’ van produkten.Duurzame voeding, herkenbaar aan de elf topkeurmerken, is aan een sterke opmars bezig. Het afgelopen jaar steeg de omzet volgens de Monitor Duurzaam Voedsel 2016 van 3 naar 3,7 miljard Euro. De overheid juicht dit toe. Logisch, want het is maatschappelijk zeer gewenst dat onze voeding dier-, milieu-, klimaat- en mensvriendelijk (sociaal en gezond) wordt geproduceerd. Dat lost tal van problemen op en bespaart kosten. Daarom roepen de elf topkeurmerken*  de politiek op om de BTW-verhoging van 6% naar 9% aan te grijpen om de BTW op duurzame voedingsproducten juist af te schaffen.True Cost Duurzame producten zijn vaak iets duurder, omdat maatschappelijke verbeteringen in de prijs opgenomen zijn. Denk aan een eerlijke prijs voor de boer, weidegang voor koeien, goede arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke productiemethodes. Veel duurzame producten zouden nu al goedkoper zijn dan ‘gewone producten’ als werkelijke kosten voor deze verbeteringen doorberekend zouden worden. Met de aankoop van duurzame producten besparen we dus op kosten voor onder meer ontwikkelingshulp, natuurbescherming, klimaatverandering, dierenwelzijn en gezondheid. De sterke stijging van de duurzame aankopen bewijst dat consumenten hier waarde aan hechten.BTW-politiek nieuwe kabinetNu het nieuwe kabinet heeft besloten om het lage BTW-tarief te verhogen van 6% naar 9% roepen de duurzame topkeurmerken de politiek op om de BTW op duurzame producten helemaal af te schaffen. Dat is de snelste route naar een wereld van duurzame productie, die op termijn de overheidsuitgaven verlaagt op alle maatschappelijke thema’s die met landbouw en voeding samenhangen.Esther Luiten, commercieel directeur, Aquaculture Stewardship CouncilMarijke de Jong, programmamanager Beter Leven keurmerk, DierenbeschermingBavo van den Idsert, directeur BionextBert Ruitenbeek, directeur DemeterBas Rüter, voorzitter Stichting EKO-keurmerkHans Nieuwenhuis, Program Director Benelux, Marine Stewardship CouncilPeter d’Angremond,  directeur Max HavelaarGijs Dröge, directeur MilieukeurMarcel Clemont, directeur Markets Transformation, Rainforest Alliance EuropeInke van der Sluijs, Technical Manager, Roundtable On Sustainable Palm Oil (RSPO)Han de Groot, Executive Director, Utz* = Onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft elf keurmerken als topkeurmerk erkend omdat zij transparant, betrouwbaar en ambitieus zijn. Deze elf keurmerken zijn: ASC en MSC, Beter Leven 2 en 3-sterren, Biologisch EU, Demeter, EKO, Fairtrade, UTZ, Milieukeur en RainForest Alliance.Bron

4 thoughts on “De 11 Topkeurmerken bepleiten afschaffing BTW op duurzame voeding

 1. bryoni-high-class-ebony-companion.com says:

  בדירות דיסקרטיות בצפון ישנה בדרך כלל חנייה אחורית אשר מאפשרת לכם להחנות
  את הרכב הרחק מעין הציבור; ואתם יכולים לעלות בבטחה ובדיסקרטיות לבחורה שתמתין לכם לטיפול מפנק ואיכותי .
  ד את עצמך לדעת. מזה מושלם? לא הבנתי
  למה הוא מתכוון עד שראיתי את זה, דירה
  מדהימה, גק’וזי מפנק באמצע החדר ופתאום 2 נשים מדהימותמחכות לי בתוכו.
  נערות הליווי שלנו יגיעו
  עד אליך או למקום שנקבע מראש וידאגו לפנק אותך בצורה הטובה ביותר עם רמת
  שירות גבוהה ביותר! תוך כדי ריקוד הוא חופן את הצוואר המושלם של נערות ליווי צפון , מנשק, מלקק כל נקודה ונקודה וזה מחרפן אותה ביותר.

  אני גומר על הבטן של אחת מהן והיא מלקקת את הזרע ולוקחת את
  הזין ומכניסה אותו אל הכוס שלה בשנית.

  אנחנו יוצאים מהג’קוזי ישירות אל המיטה,
  אני מנגן אותן בעדינות, היא מחייכת אליי, אני מנשקאותה בלהט
  ומתחיל לזיין כל אחת בתורה.
  הידיים שלו מגיעות אל הכוס הרטוב והחלק שלה, היא נוהגת ללכת
  בלי תחתונים וזה מגרה אותו יותר. הזין שלו עומד
  בטירוף, הוא תפוח בתוך הפה הרטוב והנעים הזה שלה והוא ממש יכול לדמות
  שזה הכוס הרטוב שלה. ולכן, כאשר ניסו לכפותעליה, בהיותה בת שבע-עשרה, אירוסין עם ז’וזף,
  גבר בן 40 המבוגר ממנה ביותר
  מעשרים שנה, הפרה את האירוסין
  (235), כי דעתה כבר מגובשת בגיל הזה ש”האישה צריכה שתרצה את האיש” (239).
  ואכן, כעבור שנה הכירה בעצמה רווק בהפרש גיל סביר יותר – את שלמה
  פארדו בן השלושים.

  my homepage: bryoni-high-class-ebony-companion.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.